mr. M.G. Cantarella

Mariano Cantarella studeerde van 1984 tot 1989 rechten aan de Universiteit Leiden. Sinds 1989 is hij advocaat in Den Haag. Cantarella is voornamelijk werkzaam op het gebied van het strafrecht en het bestuursstrafrecht. Daarnaast heeft Cantarella zich bijzonder bekwaamd in de problematiek van het gemeentelijke horecabeleid in softdrugszaken, bestuursdwang in de vorm van de sluiting van horecainstellingen en de Wet BIBOB. Cantarella spreekt vloeiend Italiaans en Engels. Cantarella is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS) en de Haagse Vereniging van Jeugdrecht Advocaten (HVJA).

Mariano Cantarella heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten
de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht
  • Cassatie (straf)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Cantarella maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband van Hoogendam Advocaten. Dit betekent dat hij werkt voor eigen rekening en risico.


Expertises:
Bestuursstrafrecht, Cassatie in strafzaken, Detentierecht, Internationaal strafrecht, Jeugdstrafrecht, Strafrecht

Contactinformatie:
06-26022921