mr. M.A. Loenen

Marlies Loenen is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden met als specialisaties straf- en strafprocesrecht (cum laude) en staats- en bestuursrecht. Tijdens haar studie heeft Marlies ervaring opgedaan als griffier bij de rechtbank Den Haag sector Strafrecht en heeft zij bij diverse advocatenkantoren stages gelopen op het gebied van het strafrecht en bestuursrecht. Aansluitend aan haar afstuderen is Marlies werkzaam geweest als docent straf- en strafprocesrecht bij de Universiteit Leiden.

Voordat Marlies in april 2018 bij Hoogendam Advocaten in dienst trad, werkte zij bij Sjöcrona van Stigt Advocaten. Marlies is werkzaam in de straf- en bestuursrechtelijke praktijk en verleent rechtsbijstand aan zowel particulieren als bedrijven. Zij behandelt commune en economische strafzaken en tevens zaken op het gebied van het bestuursstrafrecht.

Marlies is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten en lid van de werkgroep Internationaal Strafrecht van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten.


Expertises:
Bestuursstrafrecht, Economisch strafrecht, Strafrecht

Contactinformatie:
06-83625789